Veelgestelde vragen

Is uw FreeBees-kaart defect of verloren? Wilt u een adreswijziging doorgeven of heeft u een vraag over uw FreeBees-saldo?

Hieronder leest u de antwoorden op de veelgestelde vragen van FreeBees.

Algemene vragen

Ik wil me graag registreren, maar er staat geen activatiecode vermeld op mijn FreeBees-spaarkaart. Wat moet ik doen?

Neem contact op met de FreeBees-servicelijn 0800-0230623 (gratis). Zij zullen u vragen om een e-mail of brief te sturen met daarin uw NAW gegevens en een kopie van uw legitimatiebewijs. Op deze manier kunnen zij uw FreeBees-kaart registreren, waarna u automatisch een wachtwoord zult ontvangen om in te kunnen loggen.

Waar kan ik FreeBees sparen?

Bij alle bemande BP tankstations kunt u FreeBees sparen. Voor elke getankte liter ontvangt u één FreeBee. Daarnaast zijn er regelmatig promotie-acties waarmee u extra FreeBees kunt sparen. Ook kunt u bij diverse BP tankstations FreeBees sparen bij shopaankopen, u ontvangt dan één FreeBee per bestede euro.

Wat is een FreeBee waard?

FreeBees die worden ingewisseld bij deelnemende BP stations hebben een waarde van 0,5 eurocent. Bij alle overige inwisselpartners is één FreeBee 1 eurocent waard.

Hoeveel FreeBees heb ik al gespaard?

Het aantal gespaarde FreeBees kunt u opvragen bij ‘Mijn FreeBees’, door rechtsboven op freebees.nl uw kaartnummer en wachtwoord in te vullen. U dient wel eerst uw FreeBees-kaart te hebben geregistreerd. Volg daarvoor de procedure onder Registreren. Ook ziet u uw FreeBees-saldo op de kassabon als u FreeBees bij BP heeft gespaard en kunt u uw saldo opvragen bij de inwisselpartners van FreeBees.

Ik heb een FreeBees-spaarkaart op een BP tankstation gehaald. Hoe kan ik deze registreren?

U kunt uw nieuwe FreeBees-spaarkaart hier eenvoudig online registreren.

Waar kan ik het doorgeven als ik ga verhuizen?

Indien u gebruikt maakt van het PostNL verhuisbericht en de complete gegevens invult bij FreeBees, worden uw gegevens automatisch doorgegeven. U kunt ook online uw nieuwe adresgegevens doorgeven via Mijn FreeBees. U kunt eveneens een e-mail met adreswijziging sturen naar info@freebees.nl. 

Mijn FreeBees-spaarkaart is defect. Wat moet ik nu doen?

Haal een nieuwe geactiveerde FreeBees-kaart op bij een BP tankstation. Bel daarna de FreeBees-servicelijn voor verdere instructies voor het overzetten van uw FreeBees.

Ik ben mijn FreeBees-spaarkaart kwijtgeraakt. Wat moet ik nu doen?

Neem bij verlies of diefstal altijd contact op met de FreeBees Servicelijn om uw kaart te laten blokkeren. Als u uw kaart geregistreerd heeft behoudt u de FreeBees die nog op de kaart staan op het moment van blokkeren. Haal hiervoor een nieuwe spaarkaart bij een bemand BP tankstation en registreer deze hier. Daarna kunt u contact opnemen met de FreeBees Servicelijn voor de verdere instructies voor het overzetten van uw FreeBees.

Ik heb een FreeBees-spaarkaart gevonden, waar kan ik deze naartoe sturen?

We verzoeken u vriendelijk de FreeBees-spaarkaart te sturen naar: FreeBees B.V., Antwoordnummer 401, 6229 EN Maastricht

Ik heb een FreeBees-spaarkaart teruggevonden die ik heb laten blokkeren. Kan ik deze laten deblokkeren?

Helaas, een kaart die geblokkeerd is kan niet meer worden gedeblokkeerd. Wij raden u aan om een nieuwe FreeBees-kaart te halen bij uw dichtstbijzijnde bemande BP-station. Vervolgens kunt u contact opnemen met de FreeBees-servicelijn 0800-0230623 (gratis) om de FreeBees-kaarten te laten koppelen indien geregistreerd.

Kunnen meerdere FreeBees-spaarkaarten aan elkaar worden gekoppeld om gezamelijk te sparen?

Ja, dit is mogelijk indien de kaarten geregistreerd staan op dezelfde naam. Neem hiervoor contact op met de FreeBees servicelijn.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt/vergeten. Kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?

Ja, dat kan. U dient hiervoor uw kaartnummer en het bij ons bekend zijnde e-mailadres in te geven op deze pagina. U krijgt dan op dit e-mailadres met instructies toegezonden om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Hoe kan ik FreeBees bereiken?

E-mail: info@freebees.nl. Klik hier om een e-mail te sturen. Telefoon: FreeBees Servicelijn: 0800-0230623 (gratis) Op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:30 Adres: FreeBees B.V., Antwoordnummer 401, 6229 EN Maastricht.

Hoelang zijn mijn FreeBees geldig?

In principe zijn uw FreeBees onbeperkt geldig, mits er minimaal één transactie per jaar met uw FreeBees-kaart wordt gedaan. Dit kan zowel het inwisselen als sparen van FreeBees zijn. Indien hier geen sprake van is komt het saldo op uw FreeBees-kaart automatisch te vervallen na één jaar van inactiviteit, het is dan uiteraard wel mogelijk om opnieuw te beginnen met sparen.

Promoties

Wat kan ik met mijn gespaarde FreeBees doen?

U kunt FreeBees inwisselen voor artikelen en leuke uitjes bij Douglas, Big Bazar, FreeBeesShop.nl, fonQ, BCC en SPORT 2000.

Daarnaast kunt u FreeBees inwisselen bij deelnemende BP stations, op het gehele assortiment met uitzondering van de wettelijk uitgesloten artikelen, zoals tabak, geneesmiddelen, loterijen, etc.

Hoeveel FreeBees kan ik sparen op de spaarkaart?

U kunt een ongelimiteerd aantal FreeBees sparen op de spaarkaart. Het is verstandig om deze FreeBees-spaarkaart te registreren, zodat in geval van verlies, diefstal of een defecte kaart uw saldo behouden blijft. U dient dan wel de kaart direct telefonisch te blokkeren. U kunt dit doen bij de FreeBees Servicelijn: 0800-0230623.

Ontvang ik ook FreeBees op Shop en BP Car wash aankopen?

Op een aantal BP tankstations ontvangt u ook FreeBees over uw Shop en BP Car wash aankopen. Klik hier voor een lijst met BP tankstations die FreeBees op Shop en BP Car wash aankopen geven.

Waar kan ik online mijn FreeBees inwisselen?

U kunt online uw FreeBees inwisselen bij BCC, FreeBeesShop.nl, fonQ, SPORT 2000. Hiervoor dient u wel eerst uw FreeBees-spaarkaart te registreren.

Kan ik FreeBees inwisselen op alle producten?

Nee, u kunt uw FreeBees niet inwisselen voor tabaksartikelen, geneesmiddelen, alcohol, loterijen, boeken en kranten. Daarnaast is het ook niet mogelijk om uw FreeBees in te wisselen op afgeprijsde artikelen.

FreeBees SprintSparen

Ik heb al meerdere keren bij BP getankt en ontvang nog steeds geen extra FreeBees, hoe kan dit?

Om extra FreeBees te ontvangen van de SprintSparen actie moet u meer dan 20 liter tanken en uw FreeBees kaart hebben geregistreerd. Heeft u uw kaart nog niet geregistreerd? Dat kan hier.

Hoe werkt 'FreeBees SprintSparen'?

Vanaf de tweede tankbeurt binnen een actieperiode van 2 maanden (die altijd start op de eerste dag van elke oneven maand) spaart u, mits u uw FreeBees-kaart heeft geregistreerd, extra FreeBees, bovenop de standaard FreeBees die u normaal gesproken spaart. De tweede tankbeurt binnen de actieperiode levert 25% extra FreeBees op, de derde 50%. Vanaf de vierde tankbeurt maakt u stappen van 5%. De vierde tankbeurt levert dus 55% extra FreeBees op, de vijfde tankbeurt 60% extra FreeBees, etc. Dit loopt op tot 100% extra FreeBees bij uw 13e tankbeurt binnen één actieperiode. Vanaf de 13e tankbeurt en verder ontvangt u steeds 100% extra FreeBees.

Tankt u BP Ultimate dan spaart u altijd 100% extra FreeBees als u uw FreeBees-kaart heeft geregistreerd, ongeacht het aantal tankbeurten en het aantal liter dat u tankt.

Dit is geldig voor tankbeurten vanaf minimaal 20 liter. Bij meerdere tankbeurten (min 20 ltr) per dag telt alleen de eerste tankbeurt van die dag mee voor extra FreeBees. Tevens worden extra FreeBees in het kader van SprintSparen alleen gespaard over de eerste 50 liter van uw tankbeurt, over het meerdere aantal liters binnen één tankbeurt spaart u alleen de standaard FreeBees.
In onderstaande tabel ziet u een voorbeeld hoe het werkt.

freebees tabel2

Hoeveel extra FreeBees ontvang ik als ik BP Ultimate tank?

Tankt u BP Ultimate dan spaart u altijd 100% extra FreeBees als u uw FreeBees-kaart heeft geregistreerd, ongeacht het aantal tankbeurten en het aantal liter dat u tankt.

Hoe lang loopt 'FreeBees SprintSparen'?

Op elke eerste dag van een oneven maand start een nieuwe SprintSparen-periode, elke actieperiode duurt dus steeds twee maanden en eindigt altijd op de laatste dag van een even maand. De actie SprintSparen loopt tot nader order.

Spaar ik ook nog reguliere FreeBees?

De reguliere FreeBees ontvangt u nog steeds (1 FreeBee per liter). De extra FreeBees in het kader van SprintSparen ontvangt u bovenop deze reguliere FreeBees.

Doen alle BP stations mee met 'FreeBees SprintSparen'?

Alle bemande BP stations in Nederland doen mee.

Wat gebeurt er als ik de 100% heb bereikt?

Als u de 100% heeft bereikt, blijft u bij uw volgende tankbeurten binnen de dan lopende actieperiode van 2 kalendermaanden 100% extra FreeBees ontvangen. Zie ook actievoorwaarden.

Wat gebeurt er aan het begin van een nieuwe actieperiode van 2 kalendermaanden?

Aan het begin van een nieuwe actieperiode van twee kalendermaanden begint u opnieuw met sparen van extra FreeBees in het kader van de SprintSparen-actie. Bij uw tweede tankbeurt (min 20 ltr) in het nieuwe kwartaal ontvangt u 25% extra FreeBees, uw derde tankbeurt 50% extra FreeBees en dat kan oplopen tot 100% extra FreeBees bij uw 13e tankbeurt en verder.

Is ‘FreeBees SprintSparen’ ook van toepassing op mijn aankopen in de shop of op Car Wash?

Nee, u ontvangt alleen extra FreeBees op uw tankbeurten (min. 20 ltr)

Ik tank altijd minder dan 20 liter omdat mijn auto een kleine tank heeft of omdat ik motor rijd. Kom ik niet in aanmerking voor ‘FreeBees SprintSparen’?

Voor deelname aan SprintSparen geldt helaas een minimum van 20 liter per tankbeurt. FreeBees organiseert echter speciaal voor motorrijders regelmatig extra spaaracties.

Ik tank meestal meer dan 50 liter, wat betekent dit voor de SprintSparen-actie?

De extra FreeBees in het kader van SprintSparen worden berekend over de eerste 50 liter van een tankbeurt (met een minimum van 20 liter). Indien u meer tankt ontvangt u uiteraard wel gewoon de reguliere FreeBees over het totale aantal liters. Zie actievoorwaarden.

Hoe kan ik controleren of de extra FreeBees zijn bijgeschreven?

U kunt dit direct op uw kassabon zien of nakijken op freebees.nl bij "Mijn FreeBees".

Mijn extra FreeBees zijn niet bijgeschreven, kan ik ze alsnog krijgen?

U kunt uw tankbon en FreeBees-kaartnummer aan de FreeBees klantenservice mailen of per post toesturen, zodat de FreeBees alsnog kunnen worden bijgeschreven. Op vertankingen die worden afgerekend op een betaalterminal aan de pomp kunnen geen extra FreeBees worden verstrekt.

Wat gebeurt er als ik de ene keer reguliere brandstof tank en de volgende keer BP Ultimate?

Het product dat u tankt is leidend voor het percentage extra FreeBees dat u spaart. Tankt u BP Ultimate krijgt u altijd 100% extra FreeBees en maakt u dus geen stap in het stappenschema van reguliere FreeBees. Zie actievoorwaarden.

Ik tank meerdere keren per dag, telt elke tankbeurt mee voor ‘FreeBees SprintSparen’?

Bij meerdere tankbeurten per dag telt uitsluitend de eerste tankbeurt van die dag mee voor extra FreeBees.

Waar kan ik alle actievoorwaarden lezen?

Alle actievoorwaarden zijn hier te lezen.

Hoe worden de extra FreeBees in het kader van SprintSparen bijgeschreven?

De extra FreeBees worden, net zoals de reguliere FreeBees, automatisch bij de kassa van het BP station bijgeschreven op uw FreeBees-kaart.